Lieve

t ij d s c h r i f t    v o o r     j o u!

  

H e t I d e e

Toen mijn dochter leerde lezen, merkte ik dat ze alles wat los en vast zat in huis las. Ook in de post die dagelijks op de mat viel, was ze heel geïnteresseerd. Ik wilde graag iets voor haar kopen om te lezen, wat echt voor en van haarzelf was maar het aanbod in de winkels sloot niet aan bij wat ik voor ogen had.

Op een dag liep ik door de schoolgangen om mijn kinderen op te halen en zag daar weer alle mooie tekeningen aan de muur hangen. Ineens had ik het idee: Waarom maak ik niet een klein, eenvoudig boekje voor meisjes? Iets dat van henzelf is, wat speciaal voor hen het huis in komt. Waar ze zelf eindeloos in kunnen lezen, tekenen, schilderen, dingentjes bijschrijven of inplakken, wat ze kortom: zo mooi kunnen maken als ze zelf willen. Waar ze in kunnen uitdrukken wie ze zijn, in plaats van dat hen wordt opgelegd hoe ze moeten zijn, of wat ze leuk moeten vinden.

Sinds die dag ben ik alleen maar meer geïnspireerd geraakt en brengen mijn kinderen, hun belevingswereld en omgeving mij bijna iedere dag weer op nieuwe ideeën.

Mijn doel is om kinderen iets te bieden waar ze hun eigen creativiteit in kwijt kunnen en waar ze plezier aan beleven. Ik hoop van harte dat dit lukt!

Barbara Gevaerts
D e r e d a c t i e

Lieve wordt gemaakt door Barbara Gevaerts (1975). De redactie staat onder kritische supervisie van toekomstige lezertjes; Barbara's kinderen en hun vriendjes en vriendinnetjes. Alle knip-, plak- en schrijfopdrachten en niet te vergeten de recepten, worden door hen uitgebreid getest en waar nodig aangepast. Meer ->