Lieve
Aan de keukentafel

Je leest weleens over plannen die thuis aan de keukentafel zijn bedacht en ook zijn uitgevoerd. Bij Lieve was dat net zo. Naast mijn studie psychologie ben ik altijd aan het schrijven en tekenen geweest. Dat deed ik en dat doe ik. Ook samen met de kinderen, hier thuis aan de keukentafel. Later onstond het idee om Lieve te gaan maken.

Het resultaat hiervan waren een reeks Lieve edities, alle tekst en tekeningen van mijn hand. Ik vond het een geweldig proces van de tekentafel bij mij thuis, naar de drukker, met de bakfiets langs de winkels, de leuke reacties van ouders en/of kinderen die een Lieve in de winkel kochten. Op het tijdschrift is nu een al dan niet tijdelijke pauze. In de tussentijd ben ik verder gegaan met illustreren, waarvan de poster een eerste resultaat is. Ik werk ook graag en steeds meer in opdracht, neem daarover graag contact op!

Lieve groet,

Barbara Gevaerts

meer over de start van Lieve:

"Toen mijn dochter leerde lezen, merkte ik dat ze alles wat los en vast zat in huis las. Ook in de post die dagelijks op de mat viel, was ze heel geïnteresseerd. Ik wilde graag iets voor haar kopen om te lezen, wat echt voor en van haarzelf was maar het aanbod in de winkels sloot niet aan bij wat ik voor ogen had.

Op een dag liep ik door de schoolgangen om mijn kinderen op te halen en zag daar weer alle mooie tekeningen aan de muur hangen. Ineens had ik het idee: Waarom maak ik niet een klein, eenvoudig boekje voor meisjes? Iets dat van henzelf is, wat speciaal voor hen het huis in komt. Waar ze zelf eindeloos in kunnen lezen, tekenen, schilderen, dingentjes bijschrijven of inplakken, wat ze kortom: zo mooi kunnen maken als ze zelf willen. Waar ze in kunnen uitdrukken wie ze zijn, in plaats van dat hen wordt opgelegd hoe ze moeten zijn, of wat ze leuk moeten vinden.Sinds die dag ben ik alleen maar meer geïnspireerd geraakt en brengen mijn kinderen, hun belevingswereld en omgeving mij bijna iedere dag weer op nieuwe ideeën.

Mijn doel is om kinderen iets te bieden waar ze hun eigen creativiteit in kwijt kunnen en waar ze plezier aan beleven. Ik hoop van harte dat dit lukt!"